Wat is MiFi ? | mobiele hotspot

Home » Wat is MiFi ? | mobiele hotspot

Wat is nu precies MiFi ?

MiFi is een samentrekking van het Engelse  “ My WiFi” en betekent dus “mijn eigen wifi hotspot” MiFi biedt je de mogelijkheid om toegang tot het internet te krijgen onafhankelijk van plaats. Als je een MiFi kastje hebt met een simkaart ben je verbonden met internet. Een MiFi router is een klein 3G of 4G kastje met een batterij.  Wanneer je de MiFi aanzet, maakt hij automatisch een verbinding met het internet. De verbinding wordt gemaakt door middel van de (lokale) sim-kaart die je in de MiFi doet. Deze kaartjes zijn ook te koop bij ons. De MiFi router zet dan een lokaal WiFi netwerk op om je heen; hierdoor kun je  bijvoorbeeld met je iPad, tablet of laptop online. Afhankelijk van het type kun je met maximaal 8 apparaten tegelijkertijd een verbinding met het internet maken via het netwerkje dat dit kastje maakt.

Hoe ziet een MiFi  eruit ?

Een MiFi router is een bijzonder klein en licht apparaatje; denk hierbij aan het formaat van een pakje sigaretten of speelkaarten. Een MiFi router weegt tussen de 150 en 250 gram. De MiFi router beschikt over een ingebouwde oplaadbare batterij die je via USB of stekker op kunt laden. Eenmaal opgeladen gaat een MiFi router ongeveer 4 uur mee, hangt een beetje van het type af. Het WiFi netwerk is beveiligd met de nieuwste beveiligings technieken (WPA2). Hierdoor kun alleen jij er gebruik van maken. Het bereik van het WiFi signaal is ongeveer 10 meter.
Wij bieden verschillende modellen aan, voor in de auto, voor op zak, voor op de boot, maar er zijn ook modellen die zowel ingebouwd in de auto gebruikt kunnen worden en los meegenomen kunnen worden. Kijkt u in onze winkel of bel voor een advies op maat.

Een oplossing voor alles.

Dankzij de MiFi router kun je op ieder moment een draadloos netwerk om je heen creëren met internet toegang. In de trein, op de camping/boot, het strand of onderweg in de auto. Als je wilt kun je het netwerk ook delen en zo andere gebruikers laten genieten van een onbezorgde internet verbinding. Je hebt geen software nodig om gebruik te maken van de MiFi. Geen gedoe dus met installatie van drivers etc. Je kunt de MiFi router tijdens gebruik in uw jaszak of tas laten zitten. In de auto adviseren wij een kleine antenne op het raam.

iPad en tablet zonder 3G? Toch op internet

Als je een iPad of tablet hebt zonder een 3G module dan biedt de MiFi uitkomst! Maak gewoon via de WiFi van je tablet verbinding met je MiFi en je bent online !

Internet in het buitenland? Koop of huur een lokale simkaart.

Als je op reis of vakantie op internet wil buiten Nederland, let dan goed op. Nederlandse providers rekenen vaak hoge tarieven voor internet in het buitenland, soms wel tot 5 euro per MB. Met een MiFi router hoeft dit niet meer. Alle MiFi’s die wij verkopen zijn simlock-vrij. Dit betekent dat je je  MiFi router kunt gebruiken met ieder simkaartje.  Zo kunt je via ons of zelf in het buitenland een lokale prepaid sim-kaart kopen en deze gebruiken in je MiFi.  Zo heb je altijd goedkoop toegang tot internet tegen een lokaal tarief. Zo bespaar je wel tot 95% in de kosten!

Wilt je meer informatie over gebruik in het buitenland ? Neemt  dan vrijblijvend contact met ons op.